Categories
Nyheter

Derfor bør kvinner tjene mindre enn menn

Denne gangen er det kvinner og spesielt likestillingsforkjempere som får passene sine påskrevet.

Kvinner kjemper hardt for sine rettigheter. De brenner brystholdere og står på så tampongene flyr vegg i mellom.

Og det er jo greit nok, men det er opptil flere problemer knyttet til likestillingskampen. Det største problemet er at kvinner behandler likestillingskampen som en slags buffé de kan plukke fritt fra. Høyere lønn? Ja, takk. Betale egen billett på kino? Fuck that. Bli helgemamma ved et samlivsbrudd? Glem det.

BREKKER NAKKEN
Jeg skal helt ærlig og oppriktig fortelle hvorfor vi menn fortjener litt høyere lønn enn kvinner. Grunnen er så enkel som at kvinner, i tilfelle en nødssituasjon, sterkt favoriseres. Setningen “kvinner og barn først” er ikke tatt helt ut av løse luften. Det er derfor kvinner anser “Titanic” for å være en fantastisk romantisk film. De identifiserer seg selvsagt med den vakre Rose som seiler bort på en planke, mens vi menn identifiserer oss med han fyren som faller hundre meter rett ned fra kjølen og brekker nakken på propellen.

I en gisselsituasjon prøver politiet alltid å få bandittene til å frigi kvinnene: “Ja, vi skal stille et helikopter og to millioner kroner til disposisjon, men da må du la kvinnene gå..” Jeg, som mann, må derimot sjanse på at jeg ikke er den stakkars fyren som blir dratt ut døra med en pistol mot tinningen, opp i helikopteret og dumpet i Oslofjorden fra tusen meters høyde. Bare hvis jeg er ytterst heldig treffer jeg en propell på vei ned.

INGEN DØDE
Det verste er likevel når ulykken først er ute. Flykrasj blir for eksempel ansett for å være en forferdelig greie. Men nyhetsoppleserne vrir seg litt ekstra i stolen når de, med ettertrykk, sier at “det skal være kvinner og barn blant ofrene..” Og skulle det en sjelden gang være kun menn ombord, ja så blir dette forsyne meg omtalt som noe positivt: “det skal [heldigvis] ikke være kvinner eller barn blant ofrene..”

Statistisk sett faller menn på alle måter dårlig ut sammenlignet med kvinner. Kvinner lever for eksempel 4 år lenger enn menn. 58% av alle anmeldte ofre for kriminalitet er menn. I fengslene sitter det flest menn. 2 av 3 sosialhjelpsmottakere er menn. Og som om ikke dette var nok; det er kjent sak at menn ikke kan gjøre to ting samtidig, mens kvinner enkelt sjonglerer dusinvis av oppgaver uten å blunke.